פחדים וחרדות

מהי הפרעת פחד

הפחד הינו אחד המאפיינים של האדם, ומלווה אותנו משחר לידתנו. הפחד הינו חלק ממנגנון ההישרדות שלנו ותפקידיו חיוניים מאוד לקיומנו.
כל זמן שמנגנון הפחד שלנו מאוזן, מצבנו טוב.
לאחר שחווינו מספר חוויות טראומטיות אשר לא טופלו והוכלו כראוי, מנגנון הפחד עבר שינוי ויצא למעשה מאיזון. בשלב זה אנו מגיבים לסביבה שלנו בצורה שונה מתגובות העבר. מה שמכונה תגובת יתר, ובמילים אחרות פרשנות לא נכונה של סביבתינו. מערכת ההישרדות שלנו נכנסת לפעולה בתדירות גבוהה מידי, ומשפיעה על כימיית הגוף, כולל שינויים במצבנו הנפשי ובשלב מאוחר יותר יושפע גם הגוף הפיזי.
לאחר שדחינו את האפשרות לגשת לייעוץ/טיפול במשך תקופה, נפנה לייעוץ בתחום ותשובת הרופא המקצועי תכוון לייעוץ פסיכולוגי, או במקרים חמורים ייעוץ פסיכיאטרי.

כאן כבר ישתנו הכלים והרופא ימליץ על התאמת טיפול תרופתי הולם.

הטיפול האחר
כאן אני נכנס לתמונה ומציע טיפולים שונים לחלוטין בפחדים ממה שקראתם או ידעתם.
ראשית, טיפול ללא תרופות!
הטיפול נוגע ומכוון לגורמים לפחדים, חרדות ופוביות ולא לסימפטומים שלהם.

הטיפול משלב מספר שיטות ומותאם למאפייני המטופלת.

מטופלים שטופלו על ידי מדווחים על שיפור משמעותי במכלול התלונות.

תיאור מקרה
אשה צעירה בשנות ה-30 לערך הגיעה אליי לטיפול.
כאשר שאלתי במה המדובר ומה הסיבה לשמה הגיעה אליי, קיבלתי תשובות קצרות הכוללות הפסקות ארוכות, ובשורה התחתונה הובהר לי שהתפקוד היום יומי מאוד קשה לגברת הצעירה.
פחדים וחרדות, מלווים בבכי לעיתים קרובות.

עם הנתונים האלה יצאנו לדרך. סידרת הטיפולים נמשכה מספר חודשים (מפגשים פעם בשבוע), הטיפול כלל אבחון מעמיק לגבי מצבה של המטופלת איתור חסימות אנרגטיות, רגשיות טראומטיות.
ולאחר מכן הסרה של כל החסימות.

הטיפול בלקוחה שילב מספר שיטות והותאם למאפיינים האישיים שלה.

לאחר מספר טיפולים דיווחה הגברת הצעירה על שינויים מפתיעים, החיוך חזר אליה, ויכולת התמודדותה השתנתה לחלוטין. קרובי משפחה וחברים שמו לב לשינויים שחלו במהלך סידרת הטיפולים (ראה מכתבי תודה מצורפים).